Köpvillkor

Vi reserverar oss för fel i text, bilder och priser.

Betalningsvillkor

Efter godkänd kreditkontroll 30 dagar netto mot pappersfaktura eller faktura via epost.

Leveransvillkor
Er beställning levereras "fritt vårt lager" eller våra producents lager. Är kunden i Göteborgregionen och vi själva har alla varor i vårt eget lager finns möjlighet att leverera med vår egen varubil utan frakkostnad för kund.

Leveranssätt
DHL Servicepoint, DHL Paket, DHL Stycke & Partigods. Välj själv fraktalternativ.

Leveranstid: I normalfallet 1 till 10 arbetsdagar oberoende om vi har produkten hemma i lager eller om vi ropar av från producent. Vårt signum är snabba och tillförlitliga leveranser. Reservation när varan är tillfälligt slut både hos producents lager och vårt eget lager kan leveranstid bli längre. Då meddelar vi på epost en preliminär leveransvecka om varan tillfälligt är slut.

Försäljningsvillkor
Ingen emballageavgift. EUR pall/pallkrage kan eventuellt debiteras till självkostnadspris. Dröjsmålsränta debiteras om betalning är Premium Urval tillhanda efter den på fakturan angivna förfallodagen. Räntesatsen är 10%. 

Priser
Vi reserverar oss för pris- och valutaförändringar som står utanför vår kontroll. Order under 230:- exkl. moms expedieras ej. Större kvantiteter offereras på begäran.  

Outlösta returpaket vid DHL Service Point leverans
Löser du inte ut ditt paket så är vi tvungna att debitera dig 250:- plus moms för våra utlägg för fraktkostnader och hantering. 

Returer / Byten
Returer accepteras endast efter särskild överenskommelse. Vid retur eller byte bifoga ifylld retursedel och kopia på faktura eller följesedel. • Varorna skall returneras oanvända. • Originalförpackningen skall vara oskadad. • Retur/byte skall ske inom 14 dagar från inköpsdatum. Frakter till oss i samband med returer eller byten betalas av kund. Godkänd retur krediteras med 20% avdrag på varans pris. Kunden får 80% av varans pris delkrediterad på en kreditfaktura. Fraktkostnad och mellanskillnad kvarstår och måste betalas av kund som ersättning för vår expediering.

Premium Urval riktar sig till företag näringsidkare. Vill du som privatperson handla i vår webshop så iaktag att ingen ångerrätt föreligger i normalfall. Premium Urval följer Köplagen. www.lagen.nu/1990:931

Transportskadat gods
Transportskador skall omgående anmälas till transportören och Premium Urval. Var noga med att kontrollera din försändelse vid mottagandet, att du fått riktigt antal kolli jämfört med frakthandlingen och att allt gods är oskadat. 

Saknat / Fellevererat gods
Saknat gods eller felleverans skall anmälas till Premium Urval inom 8 dagar från fakturadatum. 

Garanti / Reklamation
Premium Urval ansvarar för fel som köparen skriftligen påtalar inom 15 dagar efter att felet upptäckts och senast 12 månader efter fakturadatum. Kunden kontaktar Premium Urval för returfraktsedel. Återsänt gods med annat fraktbolag betalas av kund.

Fraktkostnader
Stafflade priser per kg. Fraktfri leverans vid beställning över 6000 kronor. Lägsta orderbelopp är 230 kr ex moms.

Bankgiro:  390-8548.                                                    Plusgiro: 528641-4

IBAN SE68 9500 0099 6034 0528 6414                      BIC:  NDEASESS